Aangepaste woning

Kan ik in mijn woning blijven wonen?

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen. Heeft u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite met lopen en bewegen? Met een paar kleine aanpassingen maakt u uw woning snel veiliger.

Kleine aanpassingen in huis zijn:

  • weghalen van drempels
  • plaatsen van elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • plaatsen van drempelhulpen, vlonders en aanloopstroken
  • douchezitje aan de wand

Deze kleine aanpassingen kunt u met hulp van vrienden, familie, bekenden of buren uitvoeren of met hulp van vakmensen. De website Lang Zult U Wonen biedt praktische tips om uw woning aan te passen. U kunt ook een gratis huisbezoek aanvragen. Er komt dan een adviseur bij u langs om naar uw woning te kijken. Of stel uw vragen telefonisch. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Op de website Huistest kunt u zien of uw woning veilig is en welke aanpassingen eventueel nodig zijn in verband met beperkingen. Als er woningaanpassingen nodig zijn, dan kunt u via de website Huistest ook bedrijven uitzoeken die de gewenste klus voor u kunnen uitvoeren. Of kijk in de Gouden Gids voor het aanbod van vakmensen.

Zijn er veel of grote aanpassingen nodig?

Dan is verhuizen misschien beter. Op de website van uw gemeente leest u meer over het vinden van koopwoningen, huurwoningen en nieuwbouwprojecten. Soms krijgt u een vergoeding van de Wmo. Voor de voorwaarden neemt u contact op met Schakel.

Bent u op zoek naar een aangepaste woning of woonvorm?

De woningcorporatie in uw gemeente verhuurt ook aangepaste woningen. Bel of mail met Mijande Wonen of Woonstichting Tubbergen. Of kijk op de website. U kunt ook contact opnemen met Schakel. Samen bespreekt u wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Woningstichting Tubbergen

Waldeckstraat
1
7651 EE
Tubbergen

Zoekt u zelfstandige woonruimte die geschikt is voor mensen met een ernstige beperking?

Fokus heeft een overzicht van aangepaste woningen in uw omgeving. Kijk op de website voor meer informatie en het actuele aanbod.

Wilt u meer informatie of advies? Neem contact op met Schakel.

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking.