Koken

Wilt u zelf blijven koken?

Er zijn veel verschillende keukenhulpmiddelen die het koken makkelijker kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Vraag op de dagen dat het tegenzit of iemand uit uw omgeving voor of met u wil koken. Vaak zijn vrienden, familieleden, buren of bekenden bereid om u een handje te helpen. U kunt ook gezonde kant-en-klaar-maaltijden kopen in de supermarkt.

Of maak gebruik van een maaltijdservice. De maaltijden worden dan bij u thuisbezorgd. Met een magnetron hebt u in een handomdraai een gezonde warme maaltijd op tafel. U kunt een koelverse maaltijd bestellen bij Apetito of Tafeltje Dekje.

Hulpmiddelenwijzer - koken

Apetito

Maaltijden aan huis
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.00 - 18.00 uur.

136
7590 AC
Denekamp

Is er niemand die voor u kan koken?

U kunt gebruikmaken van een maaltijdservice. Met een magnetron heeft u in een handomdraai een gezonde warme maaltijd op tafel. Of kijk eens op de website Thuisgekookt. Op deze website bieden mensen maaltijden aan die u kunt ophalen. Soms betaalt u een klein bedrag en soms is het gratis. U kunt ook kiezen voor maaltijden op een vaste dag per week of thuisbezorgen.

Kijk ook eens op de websites van Apetito en Tafeltje Dekje.

Thuisgekookt

Voor mensen die extra ondersteuning bij de avondmaaltijd kunnen gebruiken omdat ze in een lastige situatie zitten.

Apetito

Maaltijden aan huis
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.00 - 18.00 uur.

136
7590 AC
Denekamp

Wilt u met andere mensen eten?

Bent u ouder dan 55? Dan kunt u in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen op veel plekken aanschuiven bij open eettafels. U eet dan samen met anderen. De kosten liggen tussen de 5,50 en 8,50 euro per maaltijd. Meestal moet u zich 24 uur van tevoren aanmelden bij degene die het organiseert.

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) organiseert open eettafels op verschillende locaties in de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Op de website van SWTD staat waar en wanneer u kunt deelnemen aan een open eettafel. Hier leest u ook hoe u zich kunt aanmelden voor een open eettafel.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland

Kerkstraat
94a
7667 PZ
Reutum