Toeslagen en bijdragen

Met toeslagen en bijdragen helpt de overheid mensen die niet rond kunnen komen. Zo kunt u financiële hulp krijgen bij kosten zoals huur, zorg, kinderopvang en dagelijkse uitgaven. Er zijn wel regels en voorwaarden. Hier vindt u informatie over de hulp die u kunt krijgen en hoe u die aanvraagt.

Heeft u moeite om rond te komen?

Als het u (tijdelijk) niet lukt om rond te komen van uw inkomen, komt u misschien in aanmerking voor regelingen van de overheid. Bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag. De huurtoeslag is voor het betalen van de huur, de zorgtoeslag is voor het betalen van de zorgverzekering en zo zijn er nog meer toeslagen. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over alle landelijke toeslagen en hoe het werkt.

Met het programma Bereken uw recht van het Nibud kunt u zien voor welke toeslagen en bijdragen u in aanmerking komt. Op de website vult u uw gegevens in. Het programma rekent uit of u geld kunt krijgen.

Komt u er niet uit? Klik hieronder op de toeslag waar u een vraag over heeft. Daar krijgt u meer uitleg over die toeslag. Ook leest u wat u kunt doen om hulp te krijgen.

Misschien kunt u hulp krijgen van de gemeente. Kijk op de website Sociale Zaken voor de minimaregelingen in uw gemeente. Of ga naar de website Bijzondere Bijstand van uw gemeente. U kunt ook kijken of u recht heeft op een individuele inkomenstoeslag.

Kijk ook eens op Meedoen in Dinkelland of Meedoen in Tubbergen. Zij bieden hulp voor inwoners die financiële ondersteuning kunnen gebruiken.

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Dinkelland - bijzondere bijstand

Gemeente Dinkelland - individuele inkomenstoeslag

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Dinkelland - sociale zaken

Spreekuur: in de even weken van de maand op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Allen telefonisch in verband met corona.

Twenthe-plein
7
7607 GZ
Almelo

Gemeente Tubbergen - bijzondere bijstand

Gemeente Tubbergen - individuele inkomenstoeslag

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Tubbergen - sociale zaken

Inloopspreekuur gemeentehuis Tubbergen: di 10.00-12.00 uur (even weken)

Twenthe-plein
7
7607 GZ
Almelo

Meedoen in Tubbergen

Meedoen in Tubbergen is de website waarop alle ondersteuning voor inwoners van de gemeente Tubbergen met weinig geld voor leuke dingen verzameld zijn. De website is met name gericht op kinderen, maar biedt ook informatie voor volwassenen.

Contactpersoon: Mariska Jogems, Coördinator Armoedepreventie

Bezoekadres

Kerkstraat
94A
7667 PZ
Reutum

Postadres

Kerkstraat
94A
7667 PZ
Reutum

Meedoen in Dinkelland

Meedoen in Dinkelland is de website waarop alle ondersteuning voor inwoners van de gemeente Tubbergen met weinig geld voor leuke dingen verzameld zijn. De website is met name gericht op kinderen, maar biedt ook informatie voor volwassenen.

Contactpersoon: Astrid Wessling, Coördinator Armoedepreventie gemeente Dinkelland

Kerkstraat
94A
7667 PZ
Reutum

Belastingdienst - hoe werken toeslagen

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do 8.00 - 20.00 uur, vrijdag 8.00 - 17.00 uur.

Nibud - bereken uw recht

Waarover wilt u iets weten?