Veiligheid

Als u zich onveilig voelt of in een onveilige omgeving leeft, kan dat stress, schade of letsel opleveren. Er zijn vaak mogelijkheden om uw veiligheid te verbeteren.

Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Wilt u zich veiliger voelen op straat en thuis?

Meld de plekken waar u zich onveilig voelt bij een wijk- of buurtagent. Geef het door aan de gemeente als de straatverlichting niet werkt. Of maak een (anonieme) melding als u iets hoort of ziet waar u zich niet prettig bij voelt. Lees op de website Moed hoe u zich veiliger kunt voelen. Of volg een cursus zelfverdediging.

Praat erover met familie of vrienden. Als u er liever anoniem over praat, belt of chat u met De Luisterlijn. Is er brand of een inbraak bij u geweest en voelt u zich daardoor onveilig? Praat met iemand van Slachtofferhulp.

Kijk ook naar de mogelijkheden om uw huis beter te beveiligen. Op de website Politiekeurmerk staan tips om brand of inbraak te voorkomen. Ook op de website Maak het ze niet te makkelijk vindt u tips tegen inbraak.

Voelt u zich niet veilig thuis omdat u te maken heeft met geweld? Kijk op de website van Veilig Thuis. U kunt hen ook bellen of mailen. Doe aangifte van geweld bij de politie.

Maak het ze niet te makkelijk

Moed

Verbeter je eigen leefomgeving

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

Politiekeurmerk

Slachtofferhulp

Biedt emotionele hulp, begeleiding in het strafproces en hulp bij schadevergoeding.

Wilt u snel om hulp kunnen roepen?

Met een personenalarmering komt er in noodsituaties gelijk hulp. Dit is een alarmeringssysteem om bij nood hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of u zich plotseling niet goed voelt. Via een knop in huis, een zender om uw nek, pols of broekriem of via een mobiele telefoon kunt u dag en nacht de meldpost waarschuwen. Heeft u personenalarmering nodig? Neem contact op met Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, of met Schakel.

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u een deel van de kosten vergoed krijgt. Soms kan de gemeente u helpen met de kosten.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland

Kerkstraat
94a
7667 PZ
Reutum

Waarover wilt u iets weten?