Vervoer

Vervoer zorgt ervoor dat u van a naar b kunt reizen en helpt u uw boodschappen te doen, uw kinderen naar school te brengen of familie of vrienden te bezoeken. Er is eigen vervoer zoals een auto, motor of fiets, en collectief vervoer zoals een bus, tram, taxi of trein.

Wilt u makkelijker kunnen reizen of heeft u andere vragen over vervoer? Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Wilt u weten hoe u moet reizen met het openbaar vervoer?

Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft u een OV-chipkaart nodig. Die koopt u online via OV-chipkaart.nl. Of zoek een verkooppunt met de adresvinder. Op de OV-chipkaart stort u geld met uw pinpas. Dit wordt uw reissaldo. Bij elke reis worden de kosten automatisch van uw reissaldo gehaald.

Reist u per tram of bus? De vertrektijden staan vermeld op de halte. Kijk ook op de websites van Connexxion, Arriva of Keolis. Op de website van Syntus Buurtbussen vindt u de vertrektijden.

Reist u per trein? De vertrektijden staan op de gele borden in het station. Kijk ook op de websites van de NS.

Op de website 9292 kunt u uw hele reis plannen. U kunt ze ook bellen maar dat is niet gratis. Of gebruik de NS app.

Connexxion - klantenservice

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.00 - 19.00 uur.

Keolis

Sinds 9 oktober 2017 is Syntus verdergegaan als Keolis.

Hoe gebruikt u uw OV-chipkaart?

Voor het reizen met openbaar vervoer moet u inchecken met uw OV-chipkaart. Zorg voor voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Op uw eindbestemming moet u uitchecken. Wanneer u van vervoerder wisselt moet u uitchecken en opnieuw inchecken. Bijvoorbeeld wanneer u overstapt van trein naar bus.

Vergeet niet uit te checken aan het eind van uw reis. Anders betaalt u veel meer dan uw reis kost. Wilt u een melding krijgen om uit te checken? Download dan de NS app. U kunt hierin een melding instellen.

Kijk op Uitleg OV-chipkaart voor meer informatie. U kunt daar ook oefenen met in- en uitchecken en opladen van het reissaldo.

Keolis

Sinds 9 oktober 2017 is Syntus verdergegaan als Keolis.

Waarover wilt u iets weten?